www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Larry Cohens Bidding Challenge af Larry Cohen, Master Point Press, 2002, 160,-

Den amerikanske verdensklassespiller Larry Cohen har udgivet en bog i tvekampsformat, hvor spillene er hentet fra nogle af verdens allerstærkeste turneringer, 6 gange den hollandske "Cap Gemini" 1995-2000 og en gang fra den danske "Politiken Pairs" 1997. Alle disse turneringer er invitationsturnering, hvor kun verdens absolutte top deltager.

Larry Cohen har fra hver turnering udvalgt 15-20 spil, som han syntes var interessante og læseren med makker kan meldetræne disse hænder og sammenligne med datumscoren (den gennemsnitlige score) som verdensstjernene opnåede. Hvor kontrakternes score i Tvekampen afgøres udfra, hvor god en kontrakt er i det lange løb, scores spillene i bogen baseret på, hvordan det sad ved bordet. For eksempel kan man misse en 95% slem, men stadig tjene IMP på spillet, hvis kontrakten aktuelt gik ned ved bordet.

Spillene er, efter min mening, mere udfordrende og varierede end de gennemsnitligt er i Tvekampen, og der er rig mulighed for at få trænet systemet, da man kommer omkring mange forskellige problemstillinger, både offensivt og defensivt, forstyrret og uforstyrret.

Bogen er opdelt i 7 kapitler, 1 for hver turnering, hvor der er brugt en side per spil på at beskrive, hvad der skete ved bordene i turneringen og eventuelle pointer i spillet af kortene.

Meldehænder sidder bag i bogen og er lavet således, at de let kan rives ud.

Jeg synes, at bogen er rigtig god, da hænderne deri er måske svære, men mere almindelige af natur end den gennemsnitlige hånd i Tvekampen og der er længere mellem de vilde eller helt specielle spil. Skrivestilen er, som altid hos Cohen, levende og letlæselig.

Helt klart anbefalelsesværdig bog, som bl.a. kan købes gennem Bridgebutikken til 160 kr.

Henrik Røn