www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Teknikserien 8 - Markeringer af David Bird og Marc Smith - Oversat af Ib Axelsen, EDBridge, Skanderborg, 2003, 75,-

Emnet er makeringer i modspillet (i det følgende anvendes signaler istedet for markering) i modspillet, primært kald/afvisning og længdemarkering, men også andre typer behandles.

Bogens opbygning er den sædvanlige, hvor hvert kapitel afsluttes med en quiz, så man lige får checket om man har forstået indholdet i kapitlet.

De to første kapitler ser på hhv. kald/afvisning (K/A) og længdemarkering (LM)og hvordan de anvendes, hvad der er styrker og svagheder ved disse. Analysen af styrker og svagheder er måske lidt simplificeret, men der er grænser for, hvad man kan forlange af en bog på 62 sider. Det tredje kapitel foreslår en ny måde, i forhold til grængs opfattelse, at spille ud på, således at udspiller kan bede om enten LM eller K/A afhængigt af, om der spilles ED (K/A) eller K (LM). For mig ser det umiddelbart ud til, at forslaget løser mange af de problemer, som man kan komme ud for i modspillet, men dog samtidig gør udspil af honnører mindre entydige.

Kapitel 4 beskæftiger sig med Lavinthal og forklarer på god vis, hvornår et kort bør være Lavinthal og hvornår ikke. Kapitel 5 beskræftiger sig med afkast og hvilke typer signaler, som kan anvendes der og igen, hvad styrker og svagheder er ved de enkelte signaler. Kapitel 6 beskæftiger sig med andre typer signaler, trumfekko og forsinket kald.

Jeg vil helt klart anbefale bogen til enten de som er kommet ud over det absolutte begynderstadie og vil vide mere om modspilssignaler eller til klubspilleren, som gerne vil arbejde med sit modspil.

Et kritikpunkt er bogens brug af "markering" i stedet for modspilssignaler eller blot signaler. For mig er "markering" synonym med "længdemarkering", men det er så også det eneste tilnærmelsesvis negative jeg har at sige om bogen.

Bogen kan købes direkte hos EDBridge (www.edbridge.dk), gennem Bridgeforlaget eller i Bridgebutikken, vist for 75kr alle steder.

Henrik Røn