www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


How to Read Your Opponents Cards af Mike Lawrence, Devyn Press, 1973, 140,- kr

Selv om denne bog er 30 år gammel, er temaet eviggyldigt og det er en af de tre bedste bridgebøger, som jeg har læst. Jeg læste bogen første gang for 15 år siden og igen for nyligt. Det er en fremragende bog, som jeg stadig kan lære af.

Det gennemgående tema i bogen er, hvordan man konstruerer modstandernes hænder ved at bruge logiske følgeslutninger fra meldinger, f.eks. Øst åbnede 1ut og har derfor 15-17hp, og ved at lægge mærke til udspil og modspil. En af bogen gode pointer er, at man får mange vigtige informationer ved at tænke over hvad modstanderne IKKE meldte og IKKE gjorde og hvad de derfor ikke kan have.

Mike Lawrence er, efter min mening, en af de store bridgeskribenter, og han formår at få et relativt kedeligt emne som optællig af hænderne til at fremstå interessant og simpelt.

I starten koster det mange ressourer at forsøge at tælle modstandernes hænder op, men investeringen kommer mangefold igen, når det er blevet rutine.

Jeg giver bogen 7 ud af 7 mulige og min uforbeholdne anbefaling.

Bogen kan købes hos DBFs bridgeforlag eller i Bridgebutikken for omtrent 140,- kr. Den er vist en femmer dyrere hos DBF.

Henrik Røn