www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Declarer Play the Bergen Way af Marty Bergen, Bergen Books, 2004, 175,- kr

Den amerikanske topspiller, Marty Bergen, har skrevet flere bøger om meldinger og med generelle bridgetips, men dette er hans første bog om spilføring, og målgruppen er ”lige over begynder stadiet” og letøvede.

Bogen starter helt fra bunden, hvor de første 4 kapitler beskæftiger sig med helt basale emner, som at lægge en spilleplan i stik 1, tælle vindere og tabere og så videre. De næste 11 kapitler introducerer temaer som forbindelsesproblemer, træk trumf eller ej, slutspil, hvornår man skal rejse sin langfarve, rigtig brug af indkomster og der sluttes af med et kapitel om squeeze.

Alle områder illustreres med en 3-5 spil, som forklares grundigt.

Ingen af disse emner er nye og er alle ofte behandlet i litteraturen. Bogen er ret kort taget antallet af behandlede emner i betragtning. Hvert kapitel er lidt over 10 sider langt. Så dette er nok bogen, hvis man ikke vil slæbe sig gennem nærmest endeløse kapitler, men alligevel gerne vil lære lidt.

Hvor bogen adskiller sig er Bergens skrivestil, som er meget lig talesprog og at han undervejs giver gode råd om meldinger, modspil og selvfølgelig spilføring, som alle er samlet bag i bogen.

Der findes bedre (og grundigere) bøger om grundlæggende spilføring, men bogen er fin, især hvis man godt kan lide en frisk og utraditionel skrivestil.

Jeg vil give den 4 af 7 mulige, men tror at Bergens stil er afgørende for om man kan lide bogen.

Bogen fås både hos Bridgeforlaget og i Bridgebutikken til 175,- kr.

Henrik Røn