www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Systemer og konventioner af Lars Blakset, Gregers Bjarnarson og Jacob Røn, DBF, 2004, 245,- kr

Inden jeg anmelder denne bog, må jeg tilstå, at jeg ikke er helt upartisk, da min bror er en af forfatterne og jeg selv har læst tidlige udgaver af bogen og kommet med forbedringsforslag.

Sidste udgave af ”Systemer og konventioner” var i de første år jeg spillede min primære inspiration når det gjaldt system, hvor styrken var overblikket, mens de største mangler var for få referencer til mere information om de enkelte konventioner og for meget ligegyldigt stof om ”gamle” systemer.

Den nye udgave er letlæselig, velskrevet og kommer vidt omkring.

De gode og dårlige sider ved ”Systemer og konventioner” er:

+ Flere og bedre referencer end i sidste udgave.

+ Giver stadig et godt hurtigt overblik.

+ Luget godt ud i gammelt materiale.

- Ikke en ordentlig velstruktureret litteraturliste bagerst i bogen.

- Kunne godt være luget hårdere ud i gamle systemer.

- Selv om der er mange referencer, så kunne der på nogle områder godt have været refereret til nyere bøger, f.eks. om stærk klør og 5-farve major.

Eneste sammenlignelige værk er Lindkvists 4 binds mammutværk, hvor hvert bind på 500 sider koster ca. 225,- kr stykket. Dette skal ses i modsætning til ”Systemer og konventioner” på 192 sider til 245,- kr.

Jeg mener, at en sammenligning falder ud til Systemer og konventioners fordel, da Lindkvists bøger er ment som et referenceværk og serien indeholder meget, efter min mening, ubrugeligt materiale, hvor ”Systemer og konventioner” mere er et øjebliksbillede af, hvad der spilles i Danmark.

For de systemfanatiske er der nok ikke meget nyt under solen, mens alle andre kan finde masser af nyt i bogen. Den lever fuldt ud til sin ”formålsparagraf”, beskrevet af forfatterne i indledningen, om at være et billede af, hvad der spilles i Danmark, men samtidig give inspiration.

Jeg giver bogen 6 ud af 7, da jeg mener, at den fuldt ud lever op til forgængeren og retter op på en række mangler ved denne.

Bogen kan købes hos Bridgeforlaget ved DBF forlag@bridge.dk / 4847 5213 og i Bridgebutikken bridge@bridgebutikken.dk / 3393 6312.