www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Natural Therapy for Defense Disorders af Lajos Linczmayer, Melania Publishing, Budapest, 2004, 250,- kr for 343 sider

Gode bøger om modspil er der langt i mellem, men denne bog er en glimrende undtagelse, da den med simple midler: kald/afvisning, markering og Lavinthal, forklarer hvorledes man fører et effektivt modspil.

Bogen behandler en lang række forskellige situationer, som man kommer ud for i modspillet, en for en og kommer med forslag til, hvad der er mest effektivt at gøre i en given situation.

Kapitel 1 starter med at gennemgå de basale principper for modspil uanset hvilke metoder og signaler, som man bruger. Den måde at tænke på, som er grundlaget for ethvert effektivt modspil, belyses gennem eksempler og der opsummeres sidst i kapitlet. Linczmayer lægger dog vægt på, at man aldrig er slave af sine metoder, men det øverste princip er simpelt: Gør hvad der er rigtigt i en given situation, ikke hvad dine aftaler foreskriver.

Kapitlerne 2, 3 og 4 gennemgår udspil, signaler og udspil senere i spillet meget grundigt.

Kapitel 6 til 19 gennemgår specifikke situationer såsom tilspil i stik 1 i sans, tilspil når bordet har Dxx og mange, mange andre.

Kapitlerne 5, 8, 13, 16 og 20 indeholder problemer, som man skal løse ved hjælp af de netop gennemgåede metoder, i alt omkring 100 sider med problemer, som man kan øve sige på for at checke at man nu også har forstået det hele. Problemerne er simple typer problemer, som man vil møde stort set hver eneste gang man spiller.

Efter min mening er der noget for alle i bogen, ikke så rutinerede kan især have glæde af de 4 første kapitler, som lægger grundlaget. Selv spillere på divisionsniveau vil få noget ud af kapitlerne 6-19.

Jeg har kun haft bogen til låns, men skal helt sikkert ned og erhverve et eksemplar selv, da jeg mener, at pengene er godt givet ud.

Bogen kan erhverves i Bridgebutkken for 250,- kr, se www.bridgebutikken.dk

Jeg giver bogen min klare anbefaling og 5 ud af 7 mulige.

Henrik Røn