www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


I Fought the Law of Total Tricks af Mike Lawrence og Anders Wirgren, Mikeworks, 2005, Ca. 180,- kr. Jeg kan ikke huske den præcise pris

I over 10 år har "The Law" især markedsført af Larry Cohen været meget citeret i diverse "Meld med eksperterne" klummer i bridgeblade verden over. Og dette ikke uden grund, men eksperterne er også gradvist blevet klar over, at Loven ikke altid holder. Larry Cohen kom selv i sin opfølger med en række af modifikationer, f.eks. hvis man havde honnører i fjendens farver eller man havde en meget skæv hånd.

Nu er der kommet en bog, som fremfører en alternativ metode til at vurdere sin hånd, nemlig "I Fought the Law" af amerikanske Mike Lawrence og svenske Anders Wirgren.

Såvidt jeg kan bedømme er bogen for en stor dels vedkommende skrevet af Mike Lawrence, da den har hans karakteristiske konverserende stil og datamaterialet samt metoden til evaluering af stikpotentialet er leveret af Anders Wirgren. Om det forholder sig således ved jeg ikke; jeg gætter bare.

Den første halvdel af bogen starter med en grundig analyse af, hvor ofte Loven holder og hvor store afvigelserne er. Grundlaget for kritikken virker helt i orden, men måden kritikken fremføres på bryder jeg mig ikke om, da det til tider virker som om formålet er at latterliggøre Larry Cohen og det synes jeg egentlig ikke der er nogen grund til.

Det er i den anden halvdel af bogen, at det nye kommer. Der introduceres to teoretisk nye begreber, "Short suit total" og "Working points", som tilsammen kan anvendes til at vurdere stikpotentialet i det enkelte spil. Der er ikke tale om en eksakt metode, da man stadig skal gætte på en række faktorer, når man anvender metoden.

De nye begreber og metoden illustreres ved mange eksempler og forfatterne beskriver desuden, hvornår metoden ikke virker!

Siden jeg læste bogen har jeg prøvet at anvende metoden når jeg sad i et konkurrerende meldeforløb ved bordet og baseret på et spinkelt grundlag, så synes jeg, at metoden synes at virke, men man skal lige omstille sig.

Jeg vil give bogen min klare anbefaling og mener, at enhver seriøs turneringsspiller bør læse den

Jeg giver bogen små 6 ud af 7

Bogen kan erhverves hos Bridgebutikken og sikkert også hos DBFs bridgeforlag, selvom jeg ikke kan finde bogen på deres webside

Henrik Røn