www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Bridge på hjemmebane af Ib Lundby, Danmarks Bridgeforbunds Bridgeforlag, 2002,

Der var stor forskel på indsatsen før og efter maden, når mine forældre holdt bridgeparty i min barndom. Enkelte spillere havde svært ved at aftale system med makker og tælle til tretten efter sild, frikadeller og ost med tilhørende alkohol var sat til livs.

Men selv om visse spillere fik balanceproblemer, behøvede turneringen ikke være skæv.

Med Ib Lundbys bog "Bridge på Hjemmebane" kan enhver arrangere en fair turnering hjemme i stuen.

Her er skifteplaner og udførlig vejledning, så hjemmeturneringer med op til 20 deltagere kan afvikles bedst muligt. Både hold-, par- og enkeltmandsturneringer er nemme at planlægge i en fart med bogen i hånden, uanset om I er ni eller 17 deltagere.

Så "Bridge på Hjemmebane" løser sin opgave. Den er et stærkt og let tilgængeligt værktøj for den hjemmegående turneringsleder.

Men en bridgebog i gængs forstand er der ikke tale om. Bogen indeholder ingen spil. Til gengæld er den krydret med en række gode opskrifter på nemme retter, som deltagerne kan nyde i spisepausen.

Bogen er med sine gennemarbejdede turneringsforslag også velegnet til amtiøse spillere, der gerne vil spille en seriøs hjemmebridge uden alkohol.

Bogen er seriøs og tør og kun enkelte steder får læseren chancen for at opleve Ib Lundbys skarpe og ofte humoristiske pen, som vi kender fra Dansk Bridge.

Men det er altså heller ikke en bog, der er beregnet til at hygge sig med. Skifteplaner er jo ikke det mest ophidsende at skrive en bog om. Men som opslagsværk når der skal spilles hjemmbridge, er bogen god og overskuelig.

Prisen er lidt høj. 94 kroner plus forsendelse koster paperbackbogen "Bridge på Hjemmebane" i bogladen. Men pengene er godt givet ud. Både forfatterhonorar og forlagets fortjeneste går ubeskåret til Juniorfonden.

Så køb bogen, inviter en flok kortvenner og spil en fair hjemmeturnering uden at bruge tid på at tænke på skifteplaner, der sikrer balancen i turneringen. Spillernes manglende evne til at lægge en spilleplan efter spisepausen, kan bogen ikke gøre noget ved.

Peter Skafte