www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Indmeldinger af Søren Christiansen, Danmarks Bridgeforbunds Forlag, 2006, 50,- hos enten DBFs forlag (www.bridge.dk) eller B

DBF har udgivet femte hefte i deres miniserie og emnet er indmeldinger efter modstandernes åbninger.

Traditionelt er dette emne dækket meget tyndt i bridgelitteraturen, især på dansk, men det har Søren Christiansen rådet bod på.

 

På de første par sider starter Søren roligt op med kort at gennemgå, hvornår man melder ind og hvornår man oplysningsdobler. Helt i tråd med tendensen på topniveau, så er Søren fortaler for, at man melder ind oftere end det tidligere har været anset for stuerent. Men i modsætning til de fleste fortalere for den hårde stil, så formår han også at forklare, hvordan man styrer de videre meldinger, så man ikke kommer galt af sted.

 

Søren starter med at behandle de tilfælde, hvor åbners makker sig pas. Her skelnes mellem de tilfælde, hvor Fortsætters (en betegnelse for indmelders makker, som Søren har opfundet til lejligheden) farve er under eller over 2 i åbningsfarven. Under 2 i åbningsfarven er ny farve krav for en runde, mens der over 2 i åbningsfarven spilles overføringsmeldinger, kaldet USP, som har været fast inventar på systemkortet i store dele af 1. og 2. division i mange år. Hvis man kender til overføring efter 1ut, så kan man også finde ud af USP!

Han introducerer også et, for mig, nyt koncept, nemlig at efter naturlig farvesvar fra fortsætter, så er overmelding i åbners farve er en hvilemelding, som blot betyder ”Jeg har ikke en mere beskrivende melding til rådighed.” Styrken på indmeldingen er ikke afklaret, men man kan ikke umiddelbart beskrive sin hånd og giver derfor makker plads til at beskrive sin.

De sidste to tredjedele af bogen beskæftiger sig med andre svar på indmeldinger, støtte til indmelders farve, meldinger i ut og hvad man gør, når åbners makker ikke siger pas.

Alt stof præsenteres pædagogisk og forklaringerne er præcis så lange, som der er behov for. Det kan godt være, at enkelte ting synes lidt for langt ude for den almindelige klubspiller, men det er min overbevisning, at alt der præsenteres har et teoretisk sundt grundlag og jeg har da tænkt mig at stjæle lidt til mit eget system!

Af de fire hefter, som jeg hidtil har anmeldt er dette suverænt det bedste og jeg tøver ikke med at give det topkarakteren 7 ud af 7 mulige.

Prisen er en 50’er og ed er godt givet ud og kan købes gennem Bridgeforlaget, som har lånt mig heftet, og sikkert også i Bridgebutikken.

Henrik Røn