www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Fjendens farve af Svend Novrup, DBFs forlag, 2006, 50,- kr

I DBFs serie af minihefter er nyeste skud ”Fjendens farve” af Svend Novrup.

Fjendens farve er ikke et af de mest spændende områder teoretisk set og det lider bogen lidt under. Først beskrives brugen af fjendens farve i offensiven dvs. når vi har åbnet, derefter defensiven, fulgt af situationer i både offensiven og defensiven, hvor modstanderne har vist en eller flere farver, men ikke meldt noget naturligt, fulgt af en quiz i stoffet fra de foregående afsnit. Teorien afsluttes med mere avancerede måder at bruge fjendens farve på.

Min største anke ved heftet er, at der i en hel del situationer afviges fra, hvad der er den gængse opfattelse af, hvad fjendens farve bør vise og desværre er en hel del af disse afvigelser efter min bedste overbevisning direkte forkerte eller ekstremt sjældent forekommende.

Der indføres også i enkelte sekvenser forskelle i betydningen af fjendens farve afhængigt f.eks. position eller om det er major eller minor der overmeldes i og dette er sikkert teoretisk fornuftigt, men komplicerer meldeforløb, som ikke

Heftet er et af de dårligere i serien og jeg vil kun give det 4 ud af 7 mulige, da de andre hefter giver en hel del mere værdi for pengene.

Heftet koster 50,- kr for 32 sider og kan købes hos DBFs forlag eller i Bridgebutikken.

Henrik Røn