www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Meld bedre, Revideret udgave af Lars Blakset og Lars Lund Madsen, Centerforlaget, 2006, 330,- (DBF) / 300,- (Blakset)

Da jeg for alvor startede med at spille bridge for 20 år siden var der har ikke været meget materiale om konventioner på dansk, hvis man havde fået tygget siget gennem Bridgevejen 1-4. "Systemer og konventioner" giver et godt overblik, men er i sagens natur kortfattet, så der manglede en lærebog, som på grundigere vis behandlede de muligheder man har, hvis man gerne vil lidt videre end grundsystemet.

I 1997 kom første udgave af denne bog og fyldte nogle af hullerne. I løbet af de sidste år er DBF begyndt at trykke mini hefterne om udvalgte emner, som har fyldt andre huller. Hvor hefterne er ret specialiserede, så sigter denne bog bredt og dækker emner om både åbning, offensiven, defensiven og slemzonen.

Jeg har hørt fra pålidelig kilde, at anden udgave favner lidt bredere end 1. udgave, som jeg desværre ikke har at sammenligne med. Tilføjelserne omfatter bl.a. lebensohl, Ekren 2/, konstruktive 2-åbninger og en hel ny del om mulige justeringer af grundsystemet, f.eks. små ut'er, 5-farve major og 2-o-1 gamekrav. Området ”Justeringer af grundsystemet” er et meget omfattende område med mange facetter og muligheder. Jeg synes dog, at bogen beskriver de grundlæggende justeringer godt, men at afsnittet om 2-o-1 gamekrav er for tyndt, da især denne aftale kræver meget arbejde med systemet, før anstrengelserne bærer frugt.

Bogens styrke er stadig, at den favner meget bredt og dækker de mest anvendelige muligheder, hvis man vil udvide systemhorisonten. Dette er også bogens svaghed, da emnerne ikke kan dækkes så grundigt som i minihefterne. Men bogen er nok til at man kan komme i gang med de enkelte konventioner og vil, efter min mening, så rigeligt dække de fleste (ambitiøse) klubspilleres behov.

På trods af et enkelt mindre kritikpunkt, så giver jeg bogen min anbefaling og karakteren 5 af 7 mulige.

Prisen er 330,- kr hos DBF, Bridgebutikken eller i Blakset.

Henrik Røn