www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Fjerde farve af Jacob Røn, Bridgeforlaget, 2007, 50,- kr hos DBF eller Bridgebutikken

Der er udkommet endnu et minihefte i DBFs serie. Denne gang er det ”Fjerde Farve” af Jacob Røn.

Der har længe været brug for en god og grundig gennemgang af denne konvention, der er så basal, at mange opfatter den som en del af grundsystemet. På trods af dette, bliver der i de fleste lærebøger skøjtet let henover emnet.

Jacob gennemgår konventionen i 3 afsnit startende med det grundlæggende, hvorefter de 2 næste afsnit fylder flere detaljer og særaftaler på. Det er struktureret således, at man kan aftale med sin makke at nøjes med at tage første afsnit i brug, stoppe ved andet eller købe hele pakken. Det er overskueligt og grundigt gennemgået, og hvor mange bøger har tendends til at gå i selvsving hen mod slutningen, holder Jacob det nede på jorden – også i udvidelserne. De avancerede emner er alle de mest udbredte og gennemtestede af topspillere herhjemme.

Alle afsnit er underbygget af mange gode eksempler og meldeøvelser, så her er tale om en god investering for et makkerpar, der vil gøre mere ud af systemet.

Heftet kunne let gå hen og sætte standard for, hvordan fjerde farve spilles herhjemme, og her vil det måske ærgre nogen, at Jacob helt har valgt at forkaste fjerde farve som udgangskrav. Det er dog uden tvivl et bevidst valgt – både for at holde overblikket så klart som muligt, og fordi forfatteren mener, det er det bedste.

Heftet får 6 ud af 7 mulige herfra.

Prisen er kr. 50,- for 33 sider hos DBFs forlag eller i Bridgebutikken.

Kåre S Gjaldbæk