www.netbridge.dk
Velkommen
Du kan logge ind for at få adgang til din personlige forside.
Er du ikke en registreret bruger, kan du registrere dig.

Bookmark netbridge.dk!Bookmark netbridge.dk!
Benyt som startside!Benyt som startside!
Tip en ven!Tip en ven!
Hjælp!Hjælp!Afstemning

netbridge.dk har et vigende antal besøgende, og med bridge.dks debatforum, og bridgewinners.coms success, så er det naturligt at stille spørgsmålet om netbridge.dk fortsat har en berettigelse?
Nej, luk
Ja, men der skal andre boller på suppen
Aner det ikke, kommer der aldrig
Pas
Andet
Jeg har skrevet på diskussionbasen

   

Redaktør : Thorvald

Gamle spørgsmål

BoganmeldelserMaximize


Et godt grundsystem af Jacob Røn og H.C: Nielsen, DBF, 2007, 50,- kr hos Bridge

Så er der udgivet endnu et minihæfte fra DBF. Denne gang er overskriften ”Et Godt Grundsystem,” og hæftet er forfattet af Jacob Røn og H. C. Nielsen.

Som titlen antyder, omhandler dette hæfte grundsystemet. Hvor der findes talrige grundbøger i naturlige meldesystemer, er dette første gang, vi ser en bog, der på systematisk og fornuftig vis fører grundsystemet et niveau videre.

Det er ikke begynderstof. Det forudsættes, at man har styr på de elementære aspekter af åbners og svarers 1. og 2. melding, og at man kender til revers og fjerde farve. Forfatterne gennemgår de finere nuancer af åbners 1. melding, svarers 1. melding og åbners 2. melding. Svarers 2. melding får en gennemført og struktureret behandling for alle typer meldeforløb, og der følger en mere systematisk gennemgang af åbners 3. melding, end noget jeg ellers har set. Sidste hovedafsnit i hæftet er tilegnet slemafdelingen, hvor splinter, cuebids og en Stenberg-variant introduceres.

Hæftet er et regulært viderestudie af grundsystemet. Der indføres konventioner som Fjerde Farve, Trialbids, Splinter, Cuebids og Jarons 2ut (Stenberg-varianten), som alle er essentielle elementer i ethvert moderne meldesystem. Sanssystemer, x-y-ut, Lebensohl, svage 2-åbninger og andre populære konventioner, der blot krydrer et grundsystem, må man læse om et andet sted.

Hvis man synes, man er ved at have styr på sin første bridgebog, er der ingen tvivl om, at dette hæfte vil komme en til gode. Det gælder også, hvis man har spillet i divisionen de sidste 40 år og tror, man kan sin første bridgebog. Der er en række helt essentielle ting, der bliver slået på plads.

Skulle man finde kritikpunkter, ville jeg pege på hæftets omfang. Det er naturligvis i et hæftes natur, at det skal være kortfattet, men det skal man være indstillet på. Der henvises til bl.a. Roman Keycard Blackwood, Fjerde Farve og Cuebids, så det er godt at have lidt sidelitteratur. Desuden er der et meget kortfattet afsnit om, når modparten blander sig. Der står ingen dumme ting, men der åbnes for en kæmpe æske, som slet ikke bliver lukket.

Alt i alt er det en ganske uundværlig investering for enhver seriøs bridgespiller. Jeg giver hæftet 6 ud af 7 mulige.

Prisen er kr. 50,- for 32 sider hos DBFs forlag eller i Bridgebutikken.

Kåre S Gjaldbæk